נוסדה 2015

שף ג'ודי ג'ו

מטבח קוריאני עכשווי

אווירה פיין דיינינג נינוח

המטבח הקוריאני חייב חלק גדול מהפיכתו לאחד הטרנדים הקולינריים המסעירים של השנים האחרונות, לשפית ג'ודי ג'ו (Judy Joo) – הבעלים והשף של Jinjuu, מהמסעדות המצליחות בלונדון והונג קונג, זוכת איירון שף בריטניה וכוכבת תוכניות בישול מצליחות, עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול רבי מכר.

Jinjuu היא תצוגת תכלית של המטבח הקוריאני העשיר והמגוון, החל מאוכל רחוב, דרך מנות חלוקה גדולות ועד פיין דיינינג, עם טוויסט של השפעות מהמטבח האמריקאי שספגה השפית ילידת ניו ג'רזי. כך, למשל, ניתן לטעום שם כנפי עוף מטוגנות ברוטב סאמג'נג- ראנץ',  שורט-ריב טאקו עם צ'יפוטלה, שמנת חמוצה וקימצ'י, ודאמפלינגס פילי צ'יז-סטייק, לצד מנות קוריאניות קלאסיות: קוריאן פרייד צ'יקן, קדרת בטן חזיר, טופו ובצל ירוק בבישול איטי ועוד.

לצד נוכחות שנתית מרשימה בדירוגי המסעדות הנחשבים בלונדון ובהונג קונג (ביניהם- המסעדה הטובה בהונג קונג 2017, המסעדה, הבר ועיצוב הפנים הטובים ביותר בלונדון 2015 ואחרים), זוכה המסעדה לאיזכורים במדריך מישלן, המציין כי "המנות ב- Jinjuuמלאות חיים. בין אם מדובר בביבימבאפ או סאם (מנת בשר וירקות עטופים בעלים), הן מלאות בטעמים ומהנות כמו האווירה במסעדה."

השפית ג'ו, שזכתה ב- 2014 בתואר "שגרירת המטבח הקוריאני" מטעם איגוד הקולינריה הקוריאני, היא בעלת תואר במדעים והנדסת תעשיה  מאוניברסיטת קולומביה. לאחר 5 שנים בוולסטריט כאנליסטית בבנקים מורגן סטנלי וגולדמן זאקס, החלה ללמוד קונדיטוריה ב- French Culinary Institute וסיימה את לימודיה בהצטיינות. מפגש אקראי עם השף גורדון רמזי הוביל לעבודה במטבחים של מסעדות הקבוצה, ביניהן "פטרוס", "מייז", ו"בוקסווד קפה", וכן ב"דה פאט דאק" של הסטון בלומנטל ו"פרנץ' לונדרי" של תומס קלר.

השתתפותה הספקטקולרית בתכנית "איירון שף" הבריטית הפכה אותה לאישה הראשונה בבריטניה שזכתה בתואר "איירון שף". מאחוריה הופעות אורח כמתמודדת ושופטת בתכניות איירון שף השונות, בתכנית בישול כמו The Best Thing I Ever Ate, The Best Thing I Ever Made והתכנית המצליחה  "Korean Food Made Simple", בהפקתה ובכיכובה.

מנות דגל
  • Short Ribs: English grass-fed beef short ribs, slow braised "kalbi" style
  • Bingsu: Traditional Korean style sundae. Mango shaved ribbon ice, coconut sorbet, passionfruit, mango, grilled rum pineapple, lychee & toasted coconut
  • Bibimbap: white rice, seasonal vegetables & topped with a fried egg. Gochujang sauce on the side Kimchi, bulgogi, grilled chicken breast, marinated pork , sautéed king prawns, crispy fried tofu

ועוד משהו חומרי גלם שניתן כיום למצוא בכל סופרמרקט- יין אורז, מיסו, מחית פלפלים או קימצ'י, לא היו בנמצא בילדותה של ג'ודי בניו-ג'רזי. כילדה, למדה ג'ודי מאמה את רזי הכנת חומרי הגלם של המטבח הקוריאני בעבודת יד ובשיטות הכנה מסורתיות.

צרו קשר 15 Kingly Street London W1B5PS

לאתר המסעדה

אני אוהבת לבשל אוכל שאני אוהבת לאכול, זה לא משנה מאיזה אזור בעולם זה מגיע, כל עוד זה טעים

Judy Joo

שאלון שף

ג'ודי ג'ו

סוד קטן מהמסעדה שלי:
מנת ה"קוריאן פרייד צ'יקן" המפורסמת מכילה קמח מצות
3 חומרי גלם מועדפים:
רוטב חריף מכל סוג, לימון ומשחת מיסו
אני הכי אוהבת לבשל:
דג פשוט על הגריל
הרגע המרגש בקריירה שלי:
הנאום שנשאתי בטקס סיום התואר שלי בקולומביה
העצה הקולינרית הכי טובה שקיבלתי:
האהבה שתשקיעי בבישול תקרין על כל מנה
הכי התרגשתי לבשל עבור:
לואיס המילטון, ריטה אורה, סיימון קאוול, סנופ דוג ועוד רבים
הגילטי פלז'ר שלי:
פרינגלס שמנת חמוצה וחטיפי צ'יפס בטעם בצל
הסעודה האחרונה שלי:
סושי, תבשיל טופו חריף, טראפלס קוויאר וסורבה קוקוס
הדבר הבא בעולם הקולינרי:
בשר מעבדה
מה מגרה אותי בתל אביב:
הפלאפל הכי טוב בעולם

נוסדה 2009

שף דודו אלמקיאס, יוסי שיטרית

מטבח ים תיכוני עכשווי 

אווירה משוחררת ותוססת

את המסעדה פתחו השפים יוסי שיטרית, שמאחוריו ניסיון עשיר בכמה מהמסעדות המובילות בארץ ולצידו השף דודו אלמקיאס, שמאחוריו המון שנות ניסיון שרכש בארץ ובחו"ל.

השניים החלו את דרכם ביחד לפני כ-8 שנים במבנה בר קטן ברחוב ירמיהו ובו 16 מקומות ישיבה.

החלום הפך למציאות והמקום הפך לאחד המקומות הלוהטים בעיר.

לאחר 3 שנים במבנה הקטן, עברה המסעדה בחודש ינואר 2013 למשכנה החדש והמוכר ברחוב מונטיפיורי 21.

המסעדה משתרעת על פני שתי קומות. בקומה העליונה גלריה שצופה על המטבח הפתוח, מרפסת חיצונית לנוף התל אביבי האורבני ובר מרכזי המונה 20 מקומות ישיבה אשר עוטפים את המטבח הפתוח, מה שמעצים את החוויה הקולינרית. בקומה התחתונה של המסעדה חבוי בר under ground ייחודי, אשר עוצב במיוחד ע"י בית השמפניה הצרפתי ״וו קליקו״ בקו ניו יורקי עכשווי.

מנות דגל
  • פסטה 40 חלמונים, חמאת משוויה, צ'נקים של פילה דג, חלמון מושלם, בוטרגו
  • קלמרי פול מצרי, גרגרי חומוס, סחוג ירוק, יוגורט, דואה
  • הביצה המושלמת, קציפת תירס עם יין לבן ושמנת, ביצה מטוגנת עם פנקו ופרמז'ן, דוקסל פטריות, גלופות של פרמז'ן, אבקת פטרוזילה, ושמן כמהין מעל
  • שאוורמה שוק טלה, טחינה, אריסה, חריף, מיקס עלים עם בצל סומק מעל

צרו קשר מונטפיורי 21 תל אביב
036040036
לאתר המסעדה

שאלון שף

דודו אלמקיאס, יוסי שיטרית

מה הסוד של המסעדה:
חוזק ההון האנושי, צוות שרץ 10 שנים ביחד
מה החומרי הגלם המועדפים אליכם:
חומרי גלם עונתיים מקומיים, ותערובות תבלינים יחודיות
המנה הכי אהובה אליכם:
כולם היו בני
רגע מסעיר ביותר בקרירה שלכם:
שפתחנו את המסעדה שלנו במונטיפיורי
מה העצה הכי טובה שקיבלתם:
שאוכל שלא עושה כסף לא טעים
מה הוא הדבר הבא בקולינריה בעולם:
המטבח הים תיכוני היצרי והרב גוני, שיכבוש את אירופה
מה מסעדה הטובה בעולם:
L'atelier de Joël Robuchon